Apsolutni biser

Reditelj – Phillip Gleeson
Pomoćnici reditelja – Trudy Radburn, Benjamin Rogan
Kompozitor – Dean Linguey
Kostimograf – Louise McCarthy
Dizajner svetla – Ben Cobham, Bluebottle

Učesnici – Phillip Gleeson, Grant Mouldey, Paul Roberts,
Christophe Le Tellier, Amelia McQueen,
Maria de Braganca Roberts

Menadžer gostovanja – Vicki Kromer
Producent – Tobias Hengeveld
Obezbeđenje – Grant Mouldey

Najnovija predstava kompanije Strange Fruit, Absolute Pearl, predstavlja novu raven u radu ove grupe. Neki od najčuvenijih koreografa i plesača iz Melburna doprineli su da se izvede vizuelno prebogat i emocionalno izazovan komad.
Scenska kontemplacija koja slavi prelaz iz carstva zemaljskog na drugi svet, predstava omogućava publici da uđe u snoliku dimenziju koja transcendira granice smrtnosti. Večita, karnevalska vrteška vazduha punog sublimne poetične čarolije. Sa originalnom muzikom Dean Linguey-a, predstava radosno uspeva da ugrabi one međutrenutke kada nam izmiče sećanje.
Predstava Absolute Pearl premijerno je izvedena u Melburnu u maju 2007. i od tada je izvođena u Holandiji, Irskoj, Londonu, Njujorku …

“Čudesna zabava na otvorenom koja udružuje evropski senzibilitet sa mimom, komedijom del arte, plesom i majstorski prikrivenim atletskim veštinama. Čežnjivo i duhovito, zadivljujuće jednostavno a ipak neobično i misteriozno… veličanstveno.” – The Australian, Adelaida 2002.

“Nalik vazdušnom baletu. Ne postoji ništa slično.”
- The Wharf, UK, 1999.

“Sumanuto, fantastično, ludilo, ili prosto čudesno – komentari su publike zadivljene radosnom predstavom koja se odvija iznad njihovih glava…”
- Oberhessische Presse, Marburg, Nemačka, jun 2001.

“Strange Fruit je zarobila svoju publiku očaravajućim slikama, zadivljujućom dinamikom, atletskim kretanjem, izazovnim pokretima i ozarenim licima … kao da su nastojali da zarobe i ukrote sam vetar”
- Marburger Neue Zeitung, Nemačka, jun 2001