Gozba

7. jul. Hrvatsko narodno kazalište Varaždin izvešće predstavu “GOZBA”, autorski projekat rediteljke Olje Lozice.

Režija: Olje LOZICA
Igraju: Zdenko Brlek, Matija Kezele, Marija Krpan, Beti Lučić, Darko Plovanić, Marinko Prga, Barbara Rocco, Gordana Slivka, Mitja Smiljanić i Zvonko Zečević.  

Novi projekt autorke i redateljke Olje Lozice nastavlja tamo gdje je ponavljajućim egzistencijalnim očajem završila njena predstava Sada je, zapravo, sve dobro Zagrebačkog kazališta mladih. Zagrebačka predstava ocrtavala je aktualni duh vremena kao gorku impresiju stanja, bez pokušaja detekcije socio-političkih razloga koji su do toga doveli i duhovne klime koja takvo stanje osigurava. Nova avantura u koju je Olja Lozica, uz svoj autorski tim, pozvala i glumački ansambl Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, uz horizontalni presek svakodnevnih posledica prevladavajućeg stanja uma, pokušava obuhvatiti i vertikalno usmereno istraživanje pripadajućih uzroka.

Prostor koji ispunjavaju likovi ove predstave svečano je mesto gozbe, interijer u kojem je od presudne važnosti biti primećen, zablistati u punom spoljašnjem sjaju, pa ako treba i preko granice vlastitih mogućnosti. Likovi na početku gozbe, modno doterani i namirisani, zadovoljni su činjenicom da žive u najboljem od svih svetova. U što će se to varljivo zadovoljstvo pretvoriti do kraja predstave?