Let it burn

17. jul u 23:00 / Gradski trg
IRVIŠ (pozorište IRRWISCH) Beč, Austrija
LET IT BURN
ulični teatar

UMETNICI:
STEFAN GRASL:
Ferdinard Kenig, Karli, umetnik u nastupu Wegenstreits Guest.
RUDI HEBINGER:
Baldrian Glaubtroj, Hemal, umetnik u nastupu Wegenstreits Guest.
STEFAN NOVAK:
Štan Movec, Šugar, umetnik u nastupu Wegenstreits Guest.
KRISTOF DUMALIN:
Pepe, Luiđi, umetnik u nastupu Wegenstreits Guest.

Samo sam hteo da se na kratko zaustavim da vidim šta se dešava i kada sam se sat vremena kasnije krenuo, sve je bilo drugačije!
(pismo gledaoca)

POZORIŠTE
Poslednjih petnaest godina pozorište Irviš je gostovalo širom Evrope.  Igrali su, učili i usavršavali svoje veštine na Akademiji uličnog pozorišta, tj. na samoj ulici. Irviš je pozorište koje vas zabavlja, oduševljava, opčinjava i pokreće. Ekscentrični likovi menjaju vašu perspektivu, a oni sami poseduju poseban smisao za humor. Spontanost i improvizacija su osobine njihove umetnosti i kulture. Oni ruše tabue i pomeraju granice. Oni vas otuđuju, ali i ispunjavaju elanom na jedan prijatan i nesvakidašnji način.

http://www.irrwisch.at

LET IT BURN
Kada padne noć, dolaze skitnice. Donose vatru na gradske trgove i traže varnice – one unutrašnje varnice koje bude sve. Vatra tinja, vatra fascinira, vatra je opasna, ali i lepa. Umetnici se igraju vatrom i otkrivaju nam svoju fascinaciju njome, jer ona nikad nije pompezna, razmetljiva i upadljiva, već moćna, zabavna, smirujuća i topla. A varnice lete. Publika je oduševljena akrobatikom, mistikom i spontanošću. Shvata da nije vatra samo na površini već i duboko unutra – varnice lete kada četverac uzvikne –  ’Let it burn! The world is what we make of it!’ (Neka gori! Svet je ono što mi stvorimo od njega!)

Trajanje: 50 do 60 minuta