Ožalošćena porodica

Petak, 19. avgust 21.00 čas, Mali grad

Narodno pozorište u Nišu

Branislav Nušić

OŽALOŠĆENA PORODICA

Režija: ANDRAŠ URBAN k. g.


Uloge:

Agaton: PETAR ANTIĆ

Simka: SANjA KRSTOVIĆ

Tanasije: DRAGIŠA VELjKOVIĆ

Vida: KATARINA ARSIĆ

Proka: DRAGOSLAV SAVIĆ

Gina: VESNA JOSIPOVIĆ

Mića: MLADEN MILOJKOVIĆ

Trifun: MIROLjUB NEDOVIĆ

Advokat: ALEKSANDAR KRSTIĆ

Danica: NAĐA NEDOVIĆ

Tetka: EVGENIJA STANKOVIĆ

Sarka: SNEŽANA PETROVIĆ


Dramaturg: Ninoslav Šćepanović

Kostim: Irena Belojica k. g.

Scenografija i izbor muzike: Andraš Urban k. g.

Asistent režije: Dragana Jovanović

Lektor: Nataša Ilić


Inspicijent: Sreten Cvetković

Sufler: Miroslavica Živadinović

Dizajn svetla: Dejan Mitić

Premijera  9. aprila 2011. godine

Scena je preplavljena krvlju, kroz klanje raznoraznih životinja se scenski artikuliše strašna surovost ovih grabljivaca, ruke su im totalno uprljane zločinima, oni čerupaju sve što vide, čak i samo pokojnikovo telo.

Ana Tasić, Politika

Nagrade:

47. Festival profesionalnih pozorišta Srbije “Joakim Vujić” u Pirotu: Nagrada za najbolju predstavu, Nagrade za najbolju režiju i scenografiju (Andraš Urban)

8. JOAKIMFEST (festival najboljih pozorišnih predstava po tekstovima domaćih autora)  u Kragujevcu: Joakimove nagrade  za najbolju predstavu, režiju i scenografiju (Andraš Urban), kostim (Irena Belojica) i posebna pohvala od strane stručnog žirija, za kolektivnu igru  ansambla Narodnog pozorišta  u Nišu

PREDSTAVA

… Vožd je mrtav, bog takođe. Razgrabilo se sve što se moglo. Daničin san o skromnom, toplom domu, zauvek je uništen. Otišao bestraga. Danica, do juče sa kartom Evrope na zidu i martinama na nogama, izmučena služenjem, mučena i silovana, poslušaće Lili Alen i pucajući iz pištolja koji je neko u toku zbora sporazumne raspodele samoproklamovanog imetka zaboravio na „konferencijskom“ stolu, svima, pa i Advokatu, poručiti – F… ju! Svakom svoje, a vama metak! Nije hepiend. Jeste komedija. Slučaja (za Moldera i Skali).

“Srbija do Niša”, Igor Burić (Dnevnik – 04/12/2011)

POZORIŠTE

Narodno pozorište u Nišu

www.narodnopozoristenis.rs

REDITELj

Andraš Urban je rođen 1970. godine u Senti. Živi i radi u Subotici. Završio je studije režije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Vlatka Gilića i prof. Bore Draškovića. Od 2005. direktor je Mađarskog pozorišta “Deže  Kostoljanj” u Subotici. Osnivač je internacionalnog pozorišnog festivala Desire Central Station. Iza sebe ima tridesetak režija i raznih nagrada. Njegove predstave imaju prepoznatljivu poetiku. U radu ga karakteriše iskrenost i otvorenost.