Juče, četvrtog festivalskog dana, publika je na maloj sceni Srpskog narodnog pozorišta imala priliku da vidi predstavu "Ventilator" u produkciji Novosadskog pozorišta/Újvidéki Színház i Gledališča Koper.

 

Ovaj raskošni projekat najsličniji u svom formatu mjuziklu, bazira se po Goldonijevom delu "Lepeza" i kao okosnicu dramske radnje prezentuje komediju zabune povodom darivanja poklona, jednog ventilatora, koji nikako ne stiže na adresu ka kojoj je upućen. Mudrim rešenjem reditelja Jake Ivanca, svaki pojedinačni član ansambla je poprimio zvučne, fizičke i karakterne osobine iz životinjskog carstva, pa je izrazitim karikaturama na ivici šmire dodatno naglašen diverzitet i raznovrsnost učesnika ove predstave. Muzičkim delovima, koji nedvosmisleno pripadaju mjuziklu, ova sjajna predstava dobija još jednu notu kvaliteta, a na kraju, divnom porukom da se sve u životu vrti i kruži, i dobri i loši dani, dobijamo i zaključak i utehu i umirenje, da bez obzira koliko je ludo, naopako i teško, sve je igra, sve je šala i svaki naš korak treba da nastupi sa malo šale i mnogo radosti.

 

 

Fotografije: Elvira Kakusi

Danas, petog festivalskog dana ponovo nazad u Vili Stanković u Čortanovcima očekuje nas predstava Žene iz Troje u režiji Nebojše Bradića.