Wegenstreits guest

18. jul u 19:30 / Gradski trg
IRVIŠ (pozorište IRRWISCH) Beč, Austrija
WEGENSTREITS GUEST
ulični teatar


UMETNICI:
STEFAN GRASL:    Ferdinard Kenig, Karli, umetnik u nastupu Wegenstreits Guest.
RUDI HEBINGER:     Baldrian Glaubtroj, Hemal, umetnik u nastupu Wegenstreits Guest.
STEFAN NOVAK:Štan Movec, Šugar, umetnik u nastupu Wegenstreits Guest.
KRISTOF DUMALIN:   Pepe, Luiđi, umetnik u nastupu Wegenstreits Guest.

Samo sam hteo da se na kratko zaustavim da vidim šta se dešava i kada sam se sat vremena kasnije krenuo, sve je bilo drugačije!(pismo gledaoca)

POZORIŠTE
Poslednjih petnaest godina pozorište Irviš je gostovalo širom Evrope.  Igrali su, učili i usavršavali svoje veštine na Akademiji uličnog pozorišta, tj. na samoj ulici. Irviš je pozorište koje vas zabavlja, oduševljava, opčinjava i pokreće. Ekscentrični likovi menjaju vašu perspektivu, a oni sami poseduju poseban smisao za humor. Spontanost i improvizacija su osobine njihove umetnosti i kulture. Oni ruše tabue i pomeraju granice. Oni vas otuđuju, ali i ispunjavaju elanom na jedan prijatan i nesvakidašnji način.       http://www.irrwisch.at

WEGENSTREITS GUEST
Wegenstreit’s guests već predstavlja klasičan nastup i vrhunac uličnih i gradskih umetničkih dešavanja, ali i raznih pozorišnih festivala širom Evrope i sveta. Gdegod da se pojave ove luckaste figure sa repovima i na štulama, publika je oduševljena. Iako ne pričaju, oni stalno komuniciraju. Za njih je sve novo i svaka rekacija je zapanjujuća. To su umetnici na štulama, ali su poete u duši. Ne prezaju ni od koga i ni od čega – penju se u stanove na prvom spratu, razmenjuju bicikle za komad nameštaja, uzimaju autobuse i tramvaje… Ali oni sve to vrate – obično nekom drugom samo da bi pružili neko zadovoljstvo i izgleda da im je upravo to jedini cilj pored sveg haosa, lepog haosa, koji stvore.

Trajanje: 35 do 40 minuta