Zemlja Do Do

O ‘Podzemnim svetovima’ Luisa Kerola

Ideja MARTIN ERERO, GASTON JUNGMAN, SARA SERANO, LUĆIJANO TREVINjANI, KRISTIJAN VAJDMAN

Režija SARA SERANO, LUĆIJANO TREVINjANI

Reditelj i trener glumaca              MARTIN ERERO
Scenograf i kostimograf               KRISTIJAN VAJDMAN
Dizajner svetla                                HOAKIN LISON BRAK
Kompozitor i muzički direktor    GASTON JUNGMAN
Tehničar zvuka                                  LEONARDO BJANKI

IGRAJU

LASARO AKOSTA, HOSE MARIJA BANjON, ADAN GARSIJA, FABIJAN NjIGES, HIHI RODRIGES, ISABEL TERUEL, MARIJA HOSE SANTIJAGO, HEMA SEGURA, KRISTIJAN VAJDMAN

Muzičari

PAULA NOGEIRA – vokal
ADRIJANO GALANTE – bas i vokal
GASTON JUNGMAN – gitara
HUAN KOLMENAR – bubnjevi
FELIKS SERANO – klavijature

Predstava koja se odvija u vazduhu i menja nebo u magičnu zemlju gde je sve moguće i gde je svaka slika podsticaj ljudima da sanjaju o letenju.

GRUPA PUHO

Grupa Puho! rođena je u Argentini 1998. Na velika vrata je ušla u urbane pejzaže koristeći posebne izvođačke discipline objedinjene u jednom nastupu: teatar, cirkus, ples, visinske sportove, arhitekturu, scensku tehniku, multimediju i živu muziku. 2002. godine ansambl se doselio u Španiju i svoje predstave počeo da prikazuje na festivalima, sajmovima i turnejama u Evropi i Latinskoj Americi. Od tada je grupa izvela više od 200 predstava u preko 20 zemalja (Singapur, Kanada, Meksiko, Emirati) uključujući nastupe na velikim događajima poput otvaranja Evropskog šampionata u atletici u Goteborgu u Švedskoj 2006. godine, koje je putem direktnog televizijskog prenosa videlo više od 250 miliona gledalaca širom sveta.

O PREDSTAVI

Ludvig Karol Dodžson, alijas Luis Kerol, imao je teškoće s govorom, i kada se predstavljao često se dešavalo da kaže “Zdravo, ja sam Do-Do-Do-Dodžson”. Ljudi su ga otud u šali zvali Do Do. Kada je napisao Alisu u Zemlji čuda odlučio je da i sam želi da bude u Zemlji čuda, i sebi je namenio lik Ptice Do-Do. To ime je referenca na priču na isti način na koji se naša predstava odnosi prema priči Ludviga Kerola.

Napravili smo višeslojnu predstavu i nemamo nameru da publici predstavimo priču o Alisi u Zemlji čuda, već da ponudimo miris Alise i spiralu drugih značenja i osećanja koja dolaze iz Zemlje čuda – Zemlje Do Do.

Dobrodošli u Zemlju Do Do ….